УЕФА ще върне парите на феновете на Ливърпул, присъствали на финала на

...
УЕФА ще върне парите на феновете на Ливърпул, присъствали на финала на
Коментари Харесай

УЕФА връща пари на феновете на Ливърпул заради финала в Париж

УЕФА ще върне парите на почитателите на " Ливърпул ", присъствали на финала на Шампионската лига в Париж през предходната година с " Реал " (Мадрид), съобщи централата с публично известие до медиите.

Още преди дни от Нион се извиниха на британския клуб и последователите му, които в началото бяха обвинени за хаоса, забавил началото на дуела с 36 минути. Независим отчет обаче потвърди, че гафът е напълно на френските уредници.

Хиляди последователи на " Ливърпул " не съумяха да влязат на " Стад дьо Франс " в точния момент за мача на 28 май, който " Реал " завоюва с 1:0. Така първият съдийски сигнал бе отсрочен с над 1 час.

Френската полиция употребява сълзотворен газ против почитатели, в това число дами и деца. УЕФА и Париж в началото упрекнаха почитателите на мърсисайдския клуб за хаоса, потвърждавайки, че отстровитяните пробвали да влязат с голям брой подправени билети.

" Взехме поради голям брой гледни точки, изразени както обществено, по този начин и частно, и имаме вяра, че сме основали скица, която е изчерпателна и обективна ", сподели генералният секретар на УЕФА Теодор Теодоридис.

" Ние ценим приноса от организациите на последователите на ФК " Ливърпул " - " Spirit of Shankly " (SOS) и Асоциацията на последователите с увреждания на " Ливърпул " (LDSA), както и открития и транспарантен разговор през този интервал. Признаваме неприятните прекарвания на тези последователи и по тази причина ще възстановим сумата на почитателите, които са закупили билети и които са били най-засегнати от компликациите при достъпа до стадиона ", добави той.

От УЕФА споделиха, че възобновяване на сумите ще бъде за всички последователи с билети за секторите A, B, C, X, Y и Z, където са " били най-големите усложнения ". Феновете на " Ливърпул " имаха закупени 19 618 билета за финала.

Двете почитател групи, SOS и LDSA, приветстваха новината с общо изказване, само че споделиха, че то не разрешава на УЕФА да се измъкне от обстановката.

" С обещанието да възвърне средствата на последователите, УЕФА направи някаква крачка, с цел да признае своята виновност във фиаското. Но това не извинява УЕФА, не я  освобождава от рецензии или понижава нуждата те да ползват всички рекомендации, направени от самостоятелното следствие ", оповестиха двете организации.

Билетите бяха на цени между 62 и 610 паунда.

" В допълнение, всички почитатели, които съгласно данните за надзор на достъпа не са влезнали на стадиона преди 21:00 (първоначално планувания начален час - локално време) или които въобще не са съумели да влязат на стадиона, ще имат право на цялостно възобновяване на парите ", прибавиха от УЕФА.

Европейската федерация посочи, че почитателите на " Реал " (Мадрид) и неутралните, които дават отговор на критериите за възобновяване на средствата, ще бъдат регистрирани посредством нейното обслужване на клиенти.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР